Valbeveiliging inspectie

Een veilig gevoel

Jaarlijkse inspectie van uw valbeveiliging verhoogt de betrouwbaarheid van uw systeem, laat daarom minimaal jaarlijks uw materiaal inspecteren.

Jeffrey, valbeveiliging professionalNaas de wettelijke verplichting van een jaarlijkse inspectie is het voor de betrouwbaarheid van het materiaal, en dus uw veiligheid, belangrijk dat de materialen jaarlijks geinspecteerd worden. Het is mogelijk dat uit de Risico inventarisatie blijk dat het verstandig is om 2 maal per jaar te inspecteren, wij adviseren u hier graag over. De inspectie kan bij ons in Veenendaal worden uitgevoerd of bij u op locatie. In overleg kan een inspectie zo worden uitgevoerd dat bedrijfsprocessen gewoon door kunnen blijven gaan.

De resultaten van de inspectie zijn 24/7 terug te vinden in ons online systeem. In dit systeem vind u alle informatie over uw materiaal zoals de kenmerken, serienummer, de geschiedenis, eventuele opmerkingen en inspectie status. Maar ook andere belangrijke informatie zoals de CE conformiteits verklaring, gebruikershandleiding en informatie over eventuele terugroepacties. Overigens controleren wij onze database actief bij eventuele terugroepacties. Zo kunt u 24/7 op uw materiaal vertrouwen!

Door ons nieuw geleverde materialen worden standaard geregistreerd. Ruim voor het verstrijken van de vervaldatum krijgt u automatisch een herinneringsmail. U kunt vervolgens de inspectie van uw materialen bij ons inplannen.

Lees ook ons artikel over EU normen en keuring van valbeveiliging.

Ropetech.nl valbeveiliging inspectie:


 • 24/7 toegang tot de inspectie certificaten.
 • Gebruiksvriendelijke portal met overzicht van uw materialen.
 • Informatie over product eigenschappen en gebruikershandleiding.
 • Geen keuringskosten voor Afgekeurde materialen.
 • Onderhoudsmoment (carabiners smeren, hardware reinigen etc.)
 • Ervaren en integere keurmeesters.
 • 10% korting bij vervanging van materialen.

Door uw materialen minimaal jaarlijks te laten keuren weet u zeker dat u en uw personeel veilig aan de slag kunnen op hoogte. Tijdens de inspectie voert onze keurmeester een visuele controle en een functie test uit. Zijn bevindingen raporteert hij in ons online inspectie portal. Daarnaast verlengt perodiek onderhoud de levensduur van uw materialen daarom smeren we waar nodig uw hardware zoals carabiners en worden lijnen door een touwborstel gehaald om het meeste vuil te verwijderen.

Tijdens de inspectie word de valbeveiliging volgens de richtlijnen van de fabrikant geinspecteerd op kritische punten. Deze controle bestaat uit onder andere een conformiteits check, een visuele inspectie en functie test. De bevindingen worden gerapporteerd en zijn via onze online omgeving terug te vinden. Online kunt u ook de certificaten bekijken en downloaden.

Wij zorgen voor de keuring van; valbeveiling, harnas, rope access materiaal, klimgordels, leeflijnen, touwen, zeker apparaten, backup apparaten, rigging materiaal, rescue sets, mobiele valbeveiliging, permanente valbeveiliging, valbeveiliging rail en alles wat u veilig houd op hoogte.

Ropetech.nl online inspectie portal


 • Gemakkelijk inspectie certificaten of totaal lijsten downloaden.
 • Declaration of conformity en gebruikershandleidingen.
 • Overzicht van de product geschiedenis.
 • Tijdige herinnering van keuring vervaldatum.
 • Asset mannegment, zelf notities toe voegen.
Vertrouwd door
49
Organisaties

Beheren en inspecteren wij
1428
Materialen

Maak directe een afspraak voor uw valbeveiliging inspectie.

Boek uw inspectie