XS Guardrail - valpreventie hekwerk

Hekwerken voorkomen dat een persoon een gebied bereikt waar valgevaar bestaat. Op deze manier wordt het risico om van een dak te vallen geëlimineerd. Deze collectieve maatregel vereist minimale gebruiker kennis en maakt het dak een veilige werkplek voor iedereen.

De XS Guardrail is gemakkelijk en tijdbesparend tijdens installatie en gebruik. Zo kunt u de kosten voor een valbeveiliging systeem laag houden, niet door in te leveren op kwaliteit en betrouwbaarheid maar simpelweg dankzij besparing door snelle installatie. 

De valpreventie hekwerken zijn onderverdeeld in twee categorieën: tijdelijk (vrijstaand) en permanent. Alle soorten XS Platforms hekwerken kunnen geïnstalleerd worden met een maximum afstand van 2,44 meter tussen elke staander. Dit betekent dat er minder staanders nodig zijn dan bij andere systemen op de markt. Het XS Fix permanent geïnstalleerde hekwerk systeem staat zelfs overspanningen van 2,80 meter tussen elke staander toe.

Unieke eigenschappen

  • Hoogwaardig, stabiel hekwerksysteem.
  • Eenvoudige installatie, Concurrerende prijs.
  • Flexibel toepasbaar (vast, verwijderbaar en inklapbaar).
  • Geen doorboringen van het dak nodig (XSFlex en XSFix).
  • Minder staanders nodig bij langere afstanden.
  • Door slechts één persoon te installeren.
  • Modulair en onderhoudsarm.
     

XS Flex en XS Fix.

De XS Flex en XS Fix zijn vrij opgelegde hekwerken, Dit betekend dat er voor montage niet in het (dak)oppervlak geboord hoeft te worden. Dit elimineert het risico op lekkage en verzekert snelle installatie. Beide hekwerksystemen worden op hun plaats gehouden met XS Mass contragewichten (23 kg per stuk) op de liggers. Per ligger is er een contragewicht nodig, behalve op systeemeinden. hier worden twee contragewichten geïnstalleerd.

Het XS Flex hekwerk kan worden ingeklapt. Hierdoor is het hekwerk niet zichtbaar van onderaf, waardoor de esthetische waarde van een gebouw behouden blijft.
De XS Fix kan niet worden neergeklapt, maar staat grotere maximale afstanden (2,8 meter) tussen de staanders toe.

XS Parapet Fixed

Dit permanente hekwerksysteem wordt aan een dakoppervlak of borstwering gemonteerd. Het voordeel van dit hekwerk is dat het altijd aanwezig is en een veilige toegang tot het dak altijd mogelijk. Dit hekwerk kan geïnstalleerd worden op verschillende soorten daken en borstweringen.

XS Wall Fixed

Als een borstwering te laag is voor veilige daktoegang kan een hekwerk gemonteerd worden. Dit bied de mogelijkheid om een veilig werkgebied te creëren. Dit type hekwerk wordt aan de binnenzijde van de borstwering of muur gemonteerd.

Kantplanken

Onze XSFlex, XSFix en XSParapet Fixed kunnen worden uitgerust met kantplanken om te voorkomen dat materialen of gereedschappen van het (dak)oppervlak kunnen vallen en mogelijk personen verwonden die onder het werkgebied lopen.

Certificering

XSPlatforms hekwerken voldoen aan de volgende veiligheidsnormen:
EN 13374:2013 Klasse A - Tijdelijke vloerrand beveiligingen
EN-ISO 14122:2016 - Permanente toegangsmiddelen tot machines - Deel 3: Trappen, trapladders en leuningen (uitgezonderd XSFlex)