XS valbeveiliging rail

De XS Rail is een stevige horizontale leeflijn met uitstekende eigenschappen, geschikt voor de meest veeleisende omgevingen. Door de corosie bestendigheid en het onderhoudsvriendelijke ontwerp is het systeem uitstekend geschikt voor industriële of maritieme omgevingen. Dankzij de minimale deflectie is het systeem geschikt voor situaties waar minimale val vrijheid beschikbaar is.

De runner is gemakkelijk overal op de rail te plaatsen en loopt soepel met de gebruiker mee. Geschikt tot 6 gebruikers gelijktijdig en met gebruik van een dubbele runner geschikt voor rope acces.

Robuust en gebruiksvriendelijk.

De XS Rail is een stevige horizontale leeflijn met uitstekende eigenschappen, geschikt voor de meest veeleisende omgevingen. Door de corosie bestendigheid en het onderhoudsvriendelijke ontwerp is het systeem uitstekend geschikt voor industriele of maritieme omgevingen. Dankzij de minimale deflectie is het systeem geschikt voor situaties waar minimale val vrijheid beschikbaar is.

 

Waarom de XS valbeveiliging Rail?

Uw valbeveiliging loopt op rolletjes

De XS valbeveiiging rail is de beste keuze als u opzoek bent naar een permanente valbeveiliging oplossing voor industriele toepassing.

De producten zijn van de hoogste kwaliteit en worden continu doorontwikkeld. Het systeem loopt zo soepel en frictieloos dat de runner er al vandoor schiet bij een dakhaling van enkele graden. Door de hoge kwaliteit van zowel de materialen als valbeveiiging monteurs mogen we trots zijn op een fabrikant brede zero-accident record. Het systeem heeft nog nooit gefaald, een veilig gevoel!

  • Geschikt voor industriele omgevingen.
  • Geschikt voor daken, wand en plafond.
  • Minimale deflectie / clearance.
  • Snel en eenvoudige installatie.
  • Tot 6 gebruikers gelijktijdig.
  • Afdalen mogelijk (rope access).
  • Modulair en onderhoudsarm
  • Hoge kwaliteit, zero accident record.

Alleen het beste

Het systeem is vervaardigd uit hoogwaardige materialen en conform "EN 795:2021 type D - verankeringsvoorzieningen tegen vallen" en "CEN/TS16415:2013 type D - verankeringsvoorzieningen tegen vallen, meerdere personen". Daarnaast voldoet de XS valbaveiliging rail aan de Amerikaanse norm ANSI Z359, hiermee voldoet het systeem aan de stengste normen.
Tot slot is de corosie weerstand is getest conform "ISO 9227:2017" Door de toepassing van enkel de beste materialen gaat het systeem een leven lang mee.

Valbeveiliging Rail traject

Modulair en onderhoudsarm

De hoogwaardige rail is onderhoudsarm. De modulaire opbouw vergemakkelijkt installatie en bespaart kosten na een val.
XS rail Dak montage

Eenvoudige installatie

Het rail systeem word middels de XS base plate gemonteerd op de bestaande isolatie en dakbedekking. Gemakkelijke installatie zonder aantasting van de isolatie eigenschappen.
60300 XSRail runner HRR

XS Rail runner

De runner beschikt over een 360 graden draaibaar bevestigingspunt, is gemakkelijk overal op de rail te plaatsen en loopt soepel met de gebruiker mee.
XSrail Rope access runner

XS Rail rope access runner

De Rope access runner maakt het mogelijk af te dalen vanaf de valbeveiliging rail. De rail helpt u moeilijk bereikbare plekken te bereiken. Extra calculatie benodigd.

Base plates

De basis van de permamente valbeveiliging zijn de base plates. De verschillende baseplates zijn de basis voor de XS Linked en Linked Pro horizontale leeflijn systemen, het XS rail systeem en kunnen toegepast worden als een stand alone ankerpunt met een anker oog.

Het systeem kan door de verschillende baseplates op de meestvoorkomende daken worden geinstalleerd. Conventionele systemen worden vaak onder de inssolatie geplaatst wat arbeidsintensief is en de issolatie doorgaans niet ten goede komt. Dankzij plaatsing bovenop de issolatie kan het systeem gemakkelijker en sneller geplaatst worden op zowel een koud- als warm-dak constructie met behoud van de issolatie eigenschappen.

XS Base Plate

Geschikt voor daken van beton, multiplex of stalen trapeziumdaken met isolatie. Naast de standaard variant voor bitumen en EPDM daken is er ook een variant met TPO coating. Voor trapeziumdaken hebben we de XSMD base plate.


Xtrusion

De Xtrusion is speciaal ontwikkeld voor daken met een trapezium- of felsprofiel. Deze plaat is voorzien van speciale klemmen en wordt dicht op het oppervlak geïnstalleerd, hierdoor heeft deze voetplaat een hoge trekkracht.


Wand of plafond montage

De driehoekige XS base plate maakt het mogelijk om de XS valbeveiliging rail aan vrijwel iedere wand of plaffond constructie te monteren.


Directe montage montage

De XS Rail kan direct op een staalcontsructie worden gemonteerd doormiddel van een M14 bout-moer verbinding. Dit maakt het systeem uitermate geschikt voor industriële omgevingen.


Direct de mogelijkheden bespreken?
Wij nemen vrijblijvend contact met u op


Contact opnemen

Vond je dit interresant?


Wellicht is de informatie over onze leeflijn oplossingen ook interresant voor u?

Meer informatie?


Vul het formulier in en ontvang onze Whitepaper "Valbeveiliging Rail" Direct in uw mailbox. Ontdek alle mogelijkheden van het premium valbeveiliging systeem.