Verzending & Retour

Ropetech-Support
Deskundige support
Heeft u een vraag of probleem? Wij helpen u graag.
Ropetech-Snelle-verzending
Gratis snelle verzending
Gratis verzending en snelle levering op orders > €250,-
Ropetech-Creditcard
Iets mis met het product?
Vervanging van producten of veilige terug betaling.
Ropetech-Support
30 dagen bedenktijd
Niet het juiste product of een verkeerde maat? Geen probleem, retourneer.

Garantie

Ondanks dat wij enkel kwalitatieve materialen aanbieden kan het gebeuren dat het product buiten uw schuld om defect raakt. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek hierover een melding bij ons te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Wij bieden 3 jaar garantie op Petzl producten, de garantie op overige producten is doorgaans 12 maanden. Garantie voorwaarde staan doorgaans vermeld op de artikel pagina's en in de documenten bijgesloten in de productverpakking. U kunt aanspraak maken op de garantie door een omschrijving van het gebrek inclusief foto's te versturen naar info@ropetech.nl. Een garantie aanvraag proberen we zo snel mogenlijk maar uiterlijk binnen 30 dagen te hebben afgerond.

Bezorging

Bestelde producten proberen wij zo snel mogelijk aan te bieden bij onze verzendpartner PostNL. U kunt er voor kiezen uw bestelling thuis te laten bezorgen of af te halen bij een PostNL afhaalpunt. Indien de bezorger niemand thuis aan treft word het pakket bij de buren afgegeven of naar het dichtsbijzijnde afhaalpunt gebracht. Ondanks goede ervaringen met PostNL kan het voorkomen dat de bezorging niet is zoals u wenst neem in dat geval contact met ons op.

Doorgaans leveren wij met PostNL (uitzonderlijke gevallen UPS). U kunt u order afhalen op een PostNL afhaal locatie of op uw adres af laten leveren. Indien geen gehoor zal de bezorgen uw pakket afgeven bij de buren of een PostNL afhaal locatie. 

Verzendkosten

Bestellingen vanaf €250,- worden gratis verzonden. Voor orders onder de €250,- vragen wij u €6,37 verzendkosten. Genoemde bedragen zijn ex. BTW.

Retourbeleid

Toch niet tevreden over het product? Of is er iets anders mis?
Ropetech.nl bied u 30 dagen bedenktijd en kosteloos retour. Meld uw retour aan via info@ropetech.nl en u ontvangt een kosteloos retourlabel. Wij storten het orderbedrag binnen 3 werkdagen retour.

Wij vragen u de reden van retour om onze dienstverlening te verbeteren. Echter heeft u het recht uw order binnen 14 dagen na ontvangst te herroepen zonder opgaaf van reden. U bent dus niet verplicht een reden op te geven maar helpt ons hierbij om de dienstverlening te verbeteren. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Terugbetaling verzorgen wij binnen 3 werkdagen mits het product in goede orde retour ontvangen is.

Producten dienen ongebruikt geretouneerd te worden. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met info@ropetech.nl. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.”

Besteld en dan? Wat gebeurd er met uw bestelling?

 • Controleren order / aanvraag

  Wij controleren de order op fouten en of de producten logischerwijs bij elkaar passen. Zien wij gekke dingen nemen we contact met u op ter controle of advies.
 • Controleren voorraad status

  Zijn de bestelde producten op voorraad, zo niet wat is de verwachte levertijd? Wij proberen u te informeren indien de levertijd meer dan 3 werkdagen bedraagt.
 • Registreren van producten

  De producten worden geregistreerd in ons online inspectie portal. Hier vind u het keuringsrapport en word u 45 dagen voor verloop van de keuringsdatum herinnerd. Deze registratie is een wettelijke verplichting.
 • Assembleren van producten

  Heeft u een valbeveiliging set besteld of bij elkaar horende producten? Dan zorgen wij dat de producten gebruiksklaar worden verzonden.
 • Inpakken van de materialen

  De materialen worden ingepakt en de pakbon word nogmaals gecontroleerd.
 • Overdracht aan vervoerder

  De vervoerder staat tussen 1600 en 1800 uur voor de deur en doorgaans worden de meegegeven bestellingen de volgende dag bezorgd.
 • Bezorging

  Bezorging op een adres naar wens of bij een servicepunt.

Levertijd

Zoals u hierboven ziet gaat er wel wat aan vooraf voordat uw pakket op de mat ligt. Omdat we kwaliteit en goede klant ondersteuning erg belangrijk vinden kiezen we bewust om geen "vandaag besteld morgen geleverd" belofte te maken. Onze business is in onze visie niet zomaar even een pakketje inpakken en versturen. Daarnaast staat de logistieke sector steeds meer onder druk waardoor leverbeloftes niet altijd meer gewaarborgd kunnen blijven.

Uiteraard proberen wij uw order zo snel mogelijk te versturen maar zorgen wel dat u en uw order de aandacht krijgen die het verdient. Wij stellen onze levertijd vast op 2 tot 5 werkdagen, al ligt met een beetje geluk uw order de volgende dag op de mat.

Heeft u order haast? Heeft u met spoed nieuwe materialen nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op, dan kijken we direct wat we voor u kunnen betekenen. (085) 018 87 17

Uitgelichte producten