Ropetech Duurzaamheid maatregelen

Ropetech BV is zich zeer bewust van het belang van duurzaamheid en milieubescherming. Als een toonaangevend bedrijf in de touwtoegang industrie, streven we ernaar om onze milieu-impact voortdurend te verminderen en een voorbeeld te zijn voor onze sector.

Milieubeleid
Ons milieubeleid is erop gericht om de impact van onze activiteiten op het milieu te minimaliseren. We zetten ons in voor het verminderen van afval, het efficiënt gebruiken van vergelijking en het verminderen van onze CO2-uitstoot. We streven ernaar om te voldoen aan alle relevante milieuwetgeving en regelgeving, en waar mogelijk, deze te overtreffen.

Huidige Initiatieven
Om deze doelstellingen te bereiken, hebben we een aantal initiatieven genomen. We hebben bijvoorbeeld geïnvesteerd in energiezuinige apparatuur en voertuigen om onze CO2-uitstoot te verminderen. Hieronder benoemen we een aantal van onze initiatieven.

Elektrisch Bedrijfswagenpark
Een van de eerste en meest zichtbare stappen die Ropetech heeft genomen, is de overgang naar een volledig elektrisch bedrijfswagenpark. Door conventionele voertuigen te vervangen door elektrische, heeft het bedrijf de uitstoot van broeikasgassen verminderd, waardoor de luchtkwaliteit verbetert en de CO2-voetafdruk van het bedrijf verkleint.

Zonne-energie
Onze energie word opgewekt middels zonnepanelen. Deze vorm van hernieuwbare energie heeft de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verlaagd, draagt ​​bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en levert een kostenbesparing op.

Aardwarmte
Het kantoor van Ropetech wordt duurzaam verwarmd met aardwarmte. Door gebruik te maken van de natuurlijke warmte van de aarde, wordt er minder energie verbruikt, wat leidt tot een kleinere CO2-voetafdruk.

Hergebruik van Verpakkingsmateriaal
Ropetech zet zich in voor het verminderen van afval door het hergebruik van verpakkingsmateriaal van leveranciers. Dit helpt niet alleen om afval te verminderen, maar het bespaart ook op de productie en het transport van nieuw verpakkingsmateriaal. Zo kan het gebeuren dat de doos waarin uw bestelling word verzonden er minder mooi uit ziet, gelukkig doet dit niets af aan de kwaliteit van onze dienstverlening en geleverde producten. We gebruiken alleen betrouwbaar verpakkingsmateriaal opnieuw. We gebruiken nog wel PVC verpakkingstape, de ervaring leert dat de papieren variant nog niet stevig en betrouwbaar genoeg is.

Milieuvriendelijke Onderhouds- en Schoonmaakmiddelen
Waar mogelijk gebruikte Ropetech milieuvriendelijke onderhouds- en schoonmaakmiddelen. Deze producten zijn minder belastend voor het milieu en dragen bij een gezondere werkomgeving voor ons personeel.

Digitaal Keuring/Inspectie Systeem
Ropetech heeft ook stappen genomen om papierverbruik te verminderen door een digitaal keuring/inspectie systeem te implementeren. Dit verminderde niet alleen de hoeveelheid afval, maar verbeterde ook de precisie en de nauwkeurige van inspecties. Daarnaast is de informatie over uw middelen online 24/7 beschikbaar.

Rope Access en de milieuvoordelen
Door de toepassing van Rope Access kan de co2-footprint van een project aanzienlijk worden verminderd. Rope access is een techniek die wordt gebruikt voor werken op hoogte en in moeilijk bereikbare plaatsen. Door gebruik te maken van deze methode is er minder transport nodig dan bij traditionele toegangstechnieken zoals steigerbouw. Ook zijn er minder zware machines als hoogwerkers of kranen nodig. Hierdoor bespaart u brandstof en emissie.

Ropetech.nl een bewuste keuze voor uw project op hoogte of moeilijk bereikbare plekken.